ویپ چیست ؟
نوعی سیگار الکترونیکی که از دو بخش ماد یا همان خود دستگاه و اتومایزر یا همان مخزن لیکوئید ( جایی که محلول ریخته می شود ) تشکیل شده است و حجم بخار زیاد و نیکوتین کم تری نسبت به پاد سیستم دارد و نسبت به پاد سیستم ها از امکانات بیشتر و چیپست پیشرفته تر و باتری قوی تری برخوردار است. مکانیزم عملکرد ویپ بدین صورت می باشد که جویس ریخته شده در مخزن جذب کوتون ( پنبه ) شده و با فشردن دکمه ی پاور ، المنتی که دور کوتون است گرم شده و باعث بخار شدن جویس می شود ( بیشتر افراد بخار تولید شده در این دستگاه ها را با دود تولید شده توسط محصولات دخانی یکی میپندارند ) و به همین دلیل اصلی نیز ویپ ها خیلی سالم تر از دیگر محصولات دخانی مثل سیگار و قلیان بوده که در آن ها توتون و تنباکو مستقیماً سوخته و کربن می شوند.
پاد چیست ؟
همانند ویپ نوعی سیگار الکترونیکی می باشد که مکانیزم عملکرد هر دو یکی می باشد با این تفاوت که پاد ها نسبت به ویپ امکانات کمتر ، چیپست و باتری ضعیفتری دارند و برای مصرف میزان نیکوتین بالا مناسب هستند و حجم دود کمتری دارند و در اندازه های کوچک تولید میشوند به بیانی دیگر پاد سیستم ها مناسب افراد سیگاری می باشند و برای ترک سیگار کاربرد دارند و ویپ ها مناسب افرادی است که مصرف کم محصولات دخانی دارند و یا اصلا محصولات دخانی استفاده نمی کنند. در پاد سیستم ها به جای ایجویس از سالت نیکوتین استفاده می شود که در ادامه فرق بین جویس و سالت را توضیح خواهیم داد.
پاد ماد یا ویپ پاد ( دستگاه های دو کاره )
این نوع دستگاه ها ترکیبی از دو دستگاه پاد و ویپ می باشند که هر دو لیکوئید جویس و سالت را پشتیبانی می کنند و دارای کویل ( فیلتر) یا کارتریج های مختلفی هستند که با توجه به نوع مصرف می توان آن را تعویض کرد و جویس یا سالت مصرف کرد.
e-Liquid چیست ؟
به معنی محلول یا مایعی که در سیگار الکترونیکی استفاده می شود و معمولا در دو نوع جویس و سالت نیکوتین دسته بندی می شوند.
ایجویس یا جویس
ایجویس ( E-JUICE ) مخفف کلمه electronic juice و به معنی جویسی که در سیگار الکترونیکی استفاده می شود که بیشتر جویس نامیده می شود. مایعی که 90 درصد آن را PG ( پروپیلن گلیکول ) ، VG ( گلیسیرین گیاهی ) تشکیل داده است و 10 درصد باقی مانده از آب مقطر ، اتیل الکل ، نیکوتین ، اسانس ، طعم دهنده های خوراکی و شیرین کننده و گاهی منتول ( خنک کننده ) تشکیل شده است و در بعضی موارد ویتامین و کافئین نیز به آن ها افزوده می شود و فقط برای مصرف در ویپ ها و دستگاه های دو کاره می باشند. جویس ها معمولا در بطری های 120 ، 100 ، 60 و 10 میلی لیتر و گاهی لیتری ( در برخی از کشور ها ) تولید می شوند و در میزان نیکوتین های 18 ، 12 ، 6 ، 3 و 0 میلی گرم تولید می شوند. جویس ها برای مصرف در پاد سیستم ها مناسب نیستند.
سالت یا سالت نیکوتین
لیکوئیدی که فقط برای مصرف در پاد سیستم ها و دستگاه های دو کاره ساخته شده است این لیکوئید بر خلاف جویس با اضافه کردن نوعی اسید به برگ تنباکو و واکنش آن به دست می آید به همین دلیل نیز به آن سالت می گویند ( به معنای نمک برگ تنباکو ) و همانند جویس به آن اسانس ، طعم های خوراکی ، شیرین کننده و منتول اضافه می شود. سالت نیکوتین معمولا در بطری های 30 میلی لیتر و در میزان نیکوتین های 20 تا 50 میلی گرم تولید می شود.